Scan tak macam 7w

Salam and hai semua. Sy baru balik dr scan. Kalau ikut tarikh last sy period patutnye skrg dah 7w5d. Tp tadi scan perut tak nampak. Dr suruh buat urine test. Dah dapat result upt, positif. Then Dr suruh buat tsv scan, baru nampak kantung. Tapi kantung tak mcm 7w pun, masih kosong. Nak kira berapa week pun tak dpt detect Dr kata. Dr suruh datang lagi 2 minggu. Ade sapa2 pernah kene mcm ni tak? Boleh share pengalaman korang. Thanks

Scan tak macam 7w
6 Balas

saya scan first time week 7, Dr kata ada cyst je takada kantung tapi upt positive. Repeat scan 3 kali kat hospital kerajaan last Dr ckp cyst tu actually kantung tapi Tak nampak apa2. lepas 2 minggu (week 9) scan kat KK, nampak jantung kelip2 tapi Tak jelas sebab government punya scan Tak berapa jelas. last minggu ni week 10 scan baru nampak jelas baby dh ada tangan 😭😭. So jgn sedih, tunggu 9week ke atas baru scan lagi. InshaAllah baby sihat, Kita sama2 doa 🤲

Normal je sis. Last period ikutkan dah 8w tapi period saya jenis long cycle so tak tepat sangat. Bila scan baru nampak kantung and doc kata dalam 6w baru. So, nanti kena repeat scan utk check heart beat. 😊

2y ago

sama. saya harini sepatutnya dah 8w1d. tp tadi scan nampk kantung je so rupanya baru 7w. sebab period tak teratur sebelumnya. huhu

sama mcm saya dulu. then balik sedih sangat². after that saya tunggu lagi 2 weeks..dah nampak heartbeat baby duk kelip² bukan main dia 🤭 don't worry too much. yakin baby tgh membesar sihat je tu

2y ago

terima kasih. lega hati sikit 😊

Hi sis, saya pun macam tu jgk masa 7week bru nampak kantung je. Lepas 2 minggu baru nampak heartbeat dan nampak baby. Positif ya mummy! Dalam 2 minggu lagi mesti ada progress

sama macam saya sis. saya scan tadi sbb ada spotting , ikut tarikh period dah 7w2d tapi scan kantung baru 5w2d , kena scan balik lagi 2minggu

tgu je lagi 2w rescan balik.

2y ago

baik... tq 😊