Week6 scan tak nampak kantung

Ikutkan lmp hari week6. Harini sy pg klinik swasta nak buat scan nak tengok la. Bila doc scan, doc kata tak nampak apa apa pun, uterus pun tak tebal. Doc siap counter tanya i period date i betul tak, home urine test betul tak- mungkin test kit expired. Ade tak mami yg experience camni? Ade sad and disappointed sebab scan tak nampak apa apa. #firstbaby #firstmom

2 Balas

awak sama ni dengan saya , saya mengurut bidan kampung sebab sakit pinggang , haritu ada batu karang buah pinggang , masa mengurut dia kata saya mengandung baru sebulan , takleh makan apaapa ubat , bahaya , tapi scan doktor takde apaapa , kantung takde , upt -ve , saya was was , tapi selalunya orang kata orang lama pandai tengok kita lekat tak 😂 dia tengok denyutan nadi , punggung hingga betis , dia ada perbezaan , saya tawakal skrang , period lewat hampir 1bulan lebih , kalau macam kakak saya , dengan kakak sepupu , 3bulan tak datang period doktor bagi ubat turun darah period , tapi dia tak makan dia tunggu , dia rujuk bidan kampung , bidan kata dia mengandung 3bulan , lepastu baru dia scan tengok betul baby membesar dengan elok cukup sifat hingga bersalin

7mo ago

period saya ni regular setiap bulan mesti period tapi bulan 11 belom period

sebab tu digalakkan scan 8weeks ke atas sis sebab kemungkinan mcm ni lah akan terjadi 😅

7mo ago

Boleh saya tahu klinik mana