Hi Semua..

Normal tak 36w baby dah 3kg.. Ade kemungkinan tak dia lahir besar..

9 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

sama mcm sy..scan 36w haritu baby dh 3.1kg..doc ckp besar sikit..hari ahad ni scan last utk tgk berat baby..sy skrg dh 39w5d dah..tp baby xmau kluar lg..berdebar nk tggu scan ahad ni nk tgk dh brp naik berat dia..risau tkot xblh bersalin normal je..

2y ago

Yeke sis.. Seramnye.. Semoga semua dipermudahkan ye sis..

Sy pon sblom ni dr scan, katanya baby berat lebih 2minggu, x seiring dgn minggu...risau jgak kalau baby besar dlm perut, jenuh nk meneran nt..😂

2y ago

Itulah sy risau itu je.. Huhu.. Semoga dipermudahkan ye sis

itu memang dah besa tu sis .. hehehe , 36w dah 3kg .. kalau dkt area sya ni , awal dah doktor ckp kena czer tu .. baby besa sgt

2y ago

x ape tu .. kalau besa , nanti dah lahir dia sihat alhamdulillah .. tpi kalau dia lahir ada masalah , tu yg risau tu

VIP Member

Doc scan anak saya 3kg ke atas sebab saya GDM. Keluar 2.67 je. Hehe. Janji control makanan kita.

2y ago

Betul positif je sis. Kawan saya bersalin 3.6kg pun senang je teran. Doa banyak2 ye semoga dipermudahkan 😘

Masa doc scan & check berat baby, doc komen ape?

2y ago

Bg sy elok ikut komen doc sbb doc yg scan kita apa semua, tp boleh je tanya lg utk next check up. 😊

Ye akn lhir besar😄

Mmg lahir besar 😅

🤔🤔

VIP Member

Awk ad gdm x?

2y ago

Biasanya klau ad gdm bby besar skit..sy scan masa 30w hritu berat 1357g.