Berat baby 36w

Hi mommies skrg sy 36w berat baby sy 3kg.. normal ke.. agak2 lahir boleh normal ke sbb sy xde masalah lain tp mcm risau sbb baby besar walaupun doc kata normal.. 🥹🥹#firstmom #firstbaby

3 Balas

scan ni ada +-. dan berat yg discan hanya lah anggaran. boleh jadi baby akan keluar besar dr yg discan atau kecil dr yg discan. selagi belom sampai masa awak nk bersalin berat baby dlm rahim awak boleh bertambah. mcm saya 1st baby berat baby scan before nak bersalin 3.3kg. baby keluar 3.15kg. bersalin masa 38w2d. 2nd baby berat baby scan before nak bersalin 3.3kg. baby keluar 3.52kg. bersalin masa 39w4d. both bersalin normal. yg 1st ja hampir kena ceaser. sebab bukaan poor progress.

normal kot, berat ni ada plus minus. saya plk masa 36w 2d doc scan 2.8, tp time bersalin 36w 4d timbang baby 3.2 kg 😂

Normal la tu.. baby saye lahir pramatang 35 week berat 2.04 doktor kate berat nyer normal..