Lahir awal

Assalamualaikum.. sy nk tnye, anak pertama sy lahir 36w pramatang sbb air ketuban leaking dan masa tu sy ade gdm on diet dan skrg ni skrg pregnant no2 ade kemungkinan no2 ni akan bersalin awal jugak ke? Sbb penah dgr klu baby 1st lahir awal yg seterusnye akan lahir awal.. mommies boleh share pengalaman

8 Balas

Wsalam,sama macam saya jugop ais,ANk pertama lahir 36week ,sbb air ketuban leaking n darah tinggi,yg no 2 saya dh 35week darah tinggi jugop,kena paksa bersalin 38week,doakan saya dipermudahkan bersalin nanti yea sis

4y ago

#masa

Kemungkinan kot sis, sbb ank prtame sya lahir 38week ank kedua 37week...and now skrg tgh pregnant ank no.3 dh 36week 6day, tpi tak thu la nk klua bile...😅😅

ank sy first 31weeks... yg sec ni tk thu lgi... harap normal lh 37-38 weeks... x snggup nk tanggung tngok ank sakit 😓 bdn pnuh wayar... mintk² x mngikut...

sama. doc pon ckp mcm ni kt sy. kemungkinan akan lahir prem jugak ank kdua. ank pertama sy lahir 34w. pecah air ketuban jugak. 😍

sy anak pertama 38 weeks ,anak kedua 36week 4day skrgg anak ketiga dah 38 week 3day belum keluar lagi. ..

Pengalaman saya anak first 38w2d, anak scond 38w5d.

kemungkinan utk lahir pramatang jugak adalah tinggi

Waalaikumussalam, ye kemungkinan tu ada