Already 9 week+ tapi tak rasa muntah pun.

Is this normal pregnant for 1st bby

32 Balas

Normal..tp klau dah kne, mmg boleh thp rasa nk jln mengesot😅😅 mkn toksah cerita,,semua xsedap kt tekak..loya,muntah dah jd aktiviti harian..bila xkne tu bsyukur laa..sya dr 4w skrg da hmpir 11w..klau bnasib baik mgkin smpai 12w je alahan..tp klau kne sampai trimester 2-3 xtau la cmne nnt🤭🤭 just enjoy the moment

Its normal. Not all pregnancy akan ada morning sickness. Ikut ketahanan badan. Sometimes ibu yg sama ..mengandung 2 3 kali dah...tapi first second pregnancy tak ada morning sickness...tiba tiba masuk num 3 teruk morning sickness dia. Its all normal. Just drink lots of water.

Bagus la klau takde sis. Alahan bukan sume org kena, certain org je yg kena. Mcm sye dri awal smpai kandungan 11w tak pernah ade ape2 alahan. Nak masuk 13w ni tiba2 tejak mudah rasa loya+mual. Ade org cepat ade org lmbat kena. Ade org takde langsung depends la

Heheheh alhamdulillah laa klo xda.. Ataupun mungkin baru lagi.. Ada je msok trimester kedua baru alahan sampai ke bersalin.. Bila takda alahan,, jgn mintak! Kang xsanggup pulak nk lalui😂

Saya baby 1st pun takde alahan. Muka je naik jerawat pasir. Baby 2nd ada alahan, walaupun baby boy. Yg baby 3rd ni alahan lagi teruk, tak sabar nak habis 1st trimester 😭

Most ppl ada morning sickness.. some lucky few xda.. as long as ur baby looks ok in terms of size and heartbeat on ultrasound.. it should be ok

You are so lucky. Lain pregnancy lain ragam puan. Ada org trimester last pun baru ada alahan. Sy sepanjang 9months muntah. Hehe. Seghiau.

Semua org symptoms lain2. Ada yg muntah, ada yg tak. You're lucky if u doesn't have any early symptoms. It is normal

i pon mase 9 week tak muntah... tapi bila masuk 16 week baru start muntah... makan ape pon xblh.. berat pon turun..

32 weeks now..no morning sickness at all .. syukur sgt sbb baca banyak yg tiada selera makan kalau kena alahan