6 week scan

Sedih. Went for my first time scan, tapi tak jumpa baby. Heartbeat pun tak dengar jelas 😔 is this normal?

18 Balas

8 minggu keatas sis atau 12 weeks..ibu jgn stress doa yg baik2.. ok? saya kira dah 5w tapi pergi scan nampak kantung je doc kata check xsampai lagi ni 5w.. so plan 8minggu lagi. makan folic acid.. jaga pemakanan dan kesihatan metal sis . jadi ibu kena kuat.. ok?? take deep breath and just enjoy your pregnancy..

Sy 8 weeks pun nampak kantung je. Tapi doc proceed mcm biasa. Setiap bulan check up di klinik desa. 16 weeks nurse cek heart beat guna fetal doppler. Alhamdulillah dgr dgn jelas. 20 w repeat scan di kk. Baby dah berenang renang 🤭. Jadi sis jgn risau ye.

awal lagi sis... saya 6w baru nampak kantung.. doc bagitahu, minggu 11 12 baru nak scan bby..nk tgk jantung ada ke x.. alhamdulillah, minggu 11 nampak janin plus heartbeat. alhamdulillah, dah keluar seketul ni, mintak susu setiap 3 jam 🥴

saya scan di private semalam kemudian repeat di Hosp Kerajaan. 8wks+. nampak kantung tp tak nampak janin. diminta utk repeat lepas 2mgu. normal ke mcm ni ? risau juga..

4y ago

aminnn... terima kasih banyak :) semoga yang baik2 utk kita semua insyaAllah

jangan sedih akk, biasanya doc akn suruh datang 2 minggu lagi. insyaAllah ada lah baby sekali dengan heartbeat dia ye. ameen ...

Sy pun xnmpk,,, 8w bru nmpk next time nk kncing mnum air bbyk jgn kncing dlu ye, lpas scn bru kncing

4y ago

Ha ade y terangkan dah😂😂

Scan balik lepas 10 mggu ke atas. Masa sekarang baby dan heartbeat pon xnampak lagi

awal lagi sis 6w.. repeat scan 2minggu lagi @ 10w insyaAllah dpt detect.

posting ni 3bulan lepas. mungkin sis ni kandungan dah besar kan hehe

tnggu lg 2weeks .insyaallah ade heartbeat .6weeks masih trlalu awal