10 week

Already 10week 3day. But tak rasa ada baby pun inside my tummy.. Anyone same like me or this is normal? 1st baby.. ?

10 week
101 Balas

Sy baru 12w. Mmg x rasa apa2 langsung lg. Memang paranoid sbb kita x rasa lagi bby dalam perut. Jd terfikir dia sihat ke tak, okay ke tak. Aktif ke tak. So solution sy, kalau tak sedap hati sgt. Gi je klinik swasta ckp nk scan 2D. Dah tengok bby gerak2 golek2 dalam rahim kita. Baru puas hati.

Dont worry my dear.. 10w too early to feel the baby movemnt.. Especially that is ur 1st pregnancy.. Usually u will feel like butterfly inside urs when 16w for the 1st preg.. So, b patient.. The cutety still inside ur womb.. But still too small to kick u.. Hehehe.. 😁😁

5y ago

hehe. thank you for your kind word 🙂

ala syg,it's normal..baby kecik lg tu.. xlama lg dh brbelas2 week..u akan rse pergerakan baby u..mesti teruja sgtt2.. untk persediaan brpntng nie mcm mne? dh ada bengkung dn set brpntng yg best?..klu blum..sis nur bole bntu.. http://www.helohana.com/nurrain

Mommy akan rasa pergerakkan baby sekitar 19 -20+ weeks.. baby bunp pulak 5 months.. ikut size badan mommy. jadi, lain kali kalau perut mommy masih kecik or x sma besar dgn ibu2 lain, xyah risau. selagi baby membesar, ade nadi, semua nya 👍👍👍👍.

normal..sya pun rsa sngt gerakan bby...sya pun first bby 17weeks 6 days...jgn risau..gerakan dia kta blh rsa lmbt sikit drpd mrka yg ada pengalaman pregnant..lgpun bergantung dgn lapisan perut kita..sbb ada org dia punya nipis..ada org dia punya tebal..mcm sya

Normal babeee. Haha kalau kurus lagi senang detect kot. But I biasa2, chubby tak skinny tak. Hm at 18+ atau 19+ cuma rasa dia mengeras & tau ehhh here is my baby! lol excited. Kadang tak jumpa. By 20+ 21 dah boleh rasa baby gerak. Jaga kesihatan k.

Normal sis. Masa kita awal² haritu pun rasa takut² nak makan macam² sb tak rasa baby tu ok ke tak. Sampai penah nangis² kat husb sb masatu kena cirit birit. Perut sakit sangat. Tapi bila check kat klinik baby okay je. Cuma mommy je yg over thinking.

sy early 19 weeks baru dpt rasa gelombang dlm perut.. masuk 20 weeks letak tgn kt perut n dpt rasa bby gerak. normal for you to feel like that.. yg penting setiap kali checkup, kita tahu bby sihat.. no worries ok mommy,?

Sy masa 4 bulan baru tau saya hamil 🤣🤣siap trun naik flight, gi gym n jungle trekking lg. Bila org tegur suami byk makan mcm org ngidam. Tu laa rasa cm nk check sbb biasa plg lama x dtg period 3 bulan je

Sabar sis...nnt bilaa dah dpt rasa bby gerak sy rasa sis mesti lompat2 ni sbb excited sgt..😁😅😅😅jgn mrh yerrr sis gurau2 jerrr..mmg best klu ada gerak2 dlm perut ni,mcm x sabarrr jerr nk jumpa c baby 😍