i don't have the feeling of it

is it normal or ok to suddenly not have desires for sex during my third trimester of pregnancy...I worry that this will affect my relationship with my husband... I really need some opinions please

64 Balas

i think its normal to all mother to be , during pregnancy memang akan rasa taknak having sex or rasa dont have a feeling to having sex with husband , but kena juga try cause takut nanti husband akan rasa tak suka kalau asyik elak dari having sex , mummy kena kuat layan ya ,

Kite pun merasai yg sama.. Tp awal pregnant smpai la 22 weeks.. Rasa tak selesa.. Now dah okay Alhamdulillah.. Kdg² mmg rasa bersalah.. 😅 tp mmg tak boleh.. Kng tiber muntah.. Tiber cramp.. 🤣Kikiki.. Xpe in shaa Allah husband akn fham.. Cme kne trgkan die lelembut

Sy terbalik plk..sy terasa suami tak berminat dgn sy dah sejak prgnant ni..padahal nfsu sy normal je walaupun kdg2 bawah tu kering..dia tk berminat dh ke dgn sy??sy buruk ke dpn mata dia??dia tk ad ckp ap2 kt sy knpa tkmau bsama..nk nangis😞

Its opposite for me, have more desires for sex than before since early prenancy till now 3rd trim. And most of my dream about doing sex. Im afraid if it is not normal. 😢

1y ago

ya..sy keinginan da tp bwh kering...huhu

saya pjj... suami kat johor saya kat perak.. pkp lagi.. emmm dah 6 bulan x bersama since pregnant.. dan rasanya dia balik pun saya cuba bayangkan...rasa nak muntah.. normal x??????? emmmmmmm anak dulu semua hyper... anak yg ni lagsung xde nafsu..

3y ago

Sama lh... yg pnting suami ok takpe.

Yess.. Skrg saya third trimester.. Still kurang berminat nak bersama.. Mungkin sbb pregnant kodd..kadang kesian my husband.. Kalau dia pegang saya jaa mesti saya jadi kurang selesa haha..

1y ago

tapi berbeza dgn saya 1st trimester saya mcm tu smpai suami cuba nak brkawan kt luar... skrg nie sy yg jd makin nk bersama tapi dia pulak berubah... sedih lah kenapa mcm nie yg saya kena hadap time preggy

Normal dear. No need to worry much. It just some hormones issues. Explain to your dearie husband & hope for his understanding. Think about baby only. The hormones will getting better few months after birth.. stay safe & take care

i think its normal.. because im going through it now..for my previous pregnancy not like this..but for this time its hard for me to feel like want to...but i still fulfill my husband need using other method..

Since I got preggy 5 weeks until my end of 2nd trim. I never have sex with my husb 😅. But my husb accept and understood my situation. But as I know, have sex during pregnancy is good actually.

Normal kot sis.. Sis kena bagi suami faham la. Alhamdulillah sejak mengandung x pernah x suka 🤭😆 sbb suami pn kat laut 🤣 btw. Sye minta tlg tekan link tng 🥺 https://t.tb.cn/_6aOFeJnblolSI7A1YHF3r1