Due September, dah basuh baju baby ke belum tu?

Hai mommy, soalan santai2 jer ni.. ibu2 yg due bln 9 ni brp haribulan? Sy due 15/9.. ibu2 dah start basuh baju baby ke? ##firstmom #dueseptember

20 Balas

3mo ago

terima kasih.. brng2 dh settle, tinggal nak basuh baju jer..

sy due 8.9 barang bby blom cuci lg , tp tulah dlm bln ni mmg nak kena settle kn semua kelengkapan bby, mamy n brg pantang sbb bln8 balik kampung stnadby pantang sana, kena jumpa doc cek czer n bby. sye plk sangkut gdm jd mmg kne bersalin awl

3mo ago

sy hjung bln ni balik kmpung.. mntk balik awal sbb kesian husband klu balik bln 8, bnyk plak amik cuti nnti..

due hujung bulan 8 pon beli barang x complete lagi.. haha... tapi baju , bedung dah basuh n simpan dalam plastik ziplock... baju pon banyak beli bundle jer.. 🤭🤭🤭 baju pon comey, lagi pon baby pakai kejap jer..

Sama.. due 16/9.. belum basuh lagi tapi dh boleh start basuh sebab nanti dh tak larat lepas tu terus prepare beg. tinggal brg2 mommy je ada sikit2 lagi nk kene beli. semoga dipermudahkan urusan mommies

3mo ago

betul .basuh awal2 senang kerja.. skrg ni pon mengah lain mcm .

Sy 30w dah cuci baju, pastikan kelengkapan yg perlu ada telah disediakan.. syukur, 2/3 brg baby pemberian dr org terdekat, cantik2 pula tu.. akhir2 trismester k3 ni, penatnya lain sikit, asyik nak baring je..

hai,due 2/10 tp ikut pregnancy 1 n 2nd 37 mgu n 38 mgu.so dh siap bsuh n pack,tinggal msuk dlm beg,for mommy je blm pack. sy doakn semoga dipermudahkan urusan bsalin mommy² semua.

due kita samaaa, belum basuh lagi tggu husband free.. dia ckp basuh jelahh nk juga berteman 😆 tapi kita first mom mesti la nk ajak dia skli 🤣🤣

3mo ago

kite sama lh. tggu husband basuh jgk sbb nak sama2 rasa moment basuh baju anak..ahahahhahaahha

due 28.9. dah siap packing beg spital. baju baby pn dah siap basuh. sb husband outstation sampai blan 8. so standby je la sorg2. 😂😂

wah same lah due date kita. 15/9 juga hehe. Barang baby dah settle. Beli online je semua haha tak larat nak pilih pilih kat kedai 🤣

sy due 11.8 .baju dh bsuh. tp xpack lg . rasa mcm ada lg brg nk kena bli. slg xbranak slg tu nk bli lg brg2 hahaha

3mo ago

kan ..slg xbranak slg tu la nk bli lg brg2. nanti lah kita amk mood nk packing2 smua brg ..