berat badan drop week 35-37

normal ke ye ibu2 if berat badan drop sikit sikit dari 63kg turun ke 60kg sekarang ni masa week 37?nampak jgk badan mcm susut sket..?

9 Balas

Klu nk dekt due, biasanyaa akn turun. Tp lain mcm sy nk bersalinkn yg sulung. Mkin dekt due, mkin berat bdn 😂

Sama lah mcm sya..trun sekilo..tp berat bby ok..mjur ada yg tny..hihi..tak lah risau..skrg nk msuk 37 mggu..

trima kasih mummy yg respon..dr.kata berat baby ok...moga semuanya ok..

Biasa berat turun dh smpai masa nak besalin sis.tu normal sb sy turun jgk skrg dh 38 weeks

Saya seminggu sebelum bersalin turun 1kg. Rupanya tanda nak bersalin dalam masa terdekat.

Normal bagi Saya sebab sebelum bersalin ramai tegur Saya kurus

Sy pnah baca 1 article aritu mmg dekat due berat akan turun

Biasa kalau dah dekat due memang akan turun berat badan

Selalunya bila nak dekat due,berat mommy menurun...