Naikkan berat badan

Hi. Mintak pendapat sikit mommies semua. Saya pregnant kedua, mula2 tau pregnant tu berat 58kg, then morning sickness, drop smpai 52kg. Now 17weeks berat drop lg jd 51kg. Ada cadangan tak mcm mana nak naikkan berat bdn? Bulan puasa ni dah lopong2 puasanya. Tp malah drop 🤧😪

2 Balas

kak cuba minum air soya ..berat badan mesti naik.. sye pon sama mcm kak berat turun mendadak lepas tu sye mula minum air soya ..berat naik 3kg dlm 2minggu 😂😂

2y ago

Okkk tq tips.. 🥰

Sy yg tk puasa pun drop. Habis kena bebel dgn nurse sbb dh nk due tp berat turun. Ni tgh gigih naikkan sblm checkup 36w.