27weeks baby banyak bergerak ke dlm perut?

Normal ke sehari xgerak sgt?

4 Balas

Cuba kira pergerakkan baby dari kul 9 am - 9pm sebanyak 10 kali. Jika mencapai 10 kali mksudnya okay la tu tapi sis kena alert juga ada jam dia memang aktif bergerak contohnya semasa sis makan ker, tgh rehat baring ke. Jika dia kurang bergerak semasa sis berbuat demikian better sis ke hospital terus takut baby ada apa2. Itu yg nurse pesan kat saya. Kita sbg ibu mst kenal jam aktif/nakal ank kita.

Kalau xcukup 10 x normal.. Tapi kalau cara saya kira start 9am-9pm, contoh setiap 1jam saya akan pastikan baby gerak or tendang.. So kalau dalam masa sejam dia ada gerak lama2 saya thick 1.. Jam yg kedua pun sama sampai cukup sepuluh.. Biasa sebelum pukul 8pm dah cukup 10..

4y ago

Owhh.. 28weeks baru start kira pergerakkan baby sis.. Biasa 27weeks baby kurg sikit bergerak, nanti bila dah 28w n minggu seterusnya baru betul2 dapat rasa pergerakkan baby yg betul.. Time dah masuk 3rd trimester baby lebih aktif, Kadang2 sampai ngilu bila baby aktif.. Skrg nie sis just pantau jela, asalkan dlam sehari tu ada jugak dia bergerak xkira lah time bila pun..

Kalau kuranh dri 10 zxnormal

Klu kurang Dr 10x.. X normal