Hamil 5-6 minggu

Normal ke sakit perut (cramp), sakit payudara & kembung perut awal trimester ni? Last week pergi scan doc cakap baru 5-6 minggu tapi belum nampk lagi. Doc suruh datang lagi sebulan untuk scan semula. Normal ke ya minggu ke-5 tapi tak nampak lagi? Mohon pencerahan 🙏🏻

Hamil 5-6 minggu
16 Balas

Normal je tu sis, saya pun macam tu jugak. Perut rasa cramp belah kanan, doktor kata sebab anak pertama rahim nak mengembang. Masa saya 5 week pun tak nampak apa apa lagi, ada kantung je. Now dah masuk 10 week, perut tak rasa cramp, tits pun tak rasa nyeri. Tapi bila hilang tanda pregnant ni, hahaha lagi takut sebenarnya 😂 sebab dah takde simptom. Saya ni alahan pun takde rilek je layan trimester 1 hahaha trimester kedua tak tau macam mana pulak 😍 Jangan risau sangat, enjoy je journey pregnant sis 💪

2y ago

Tula sis. Saya ni pun dah makin kurang tanda tanda tu. Dah tak cramp perut breast pun tak sakit dah sangat. Risau pulak 😅. Harap next scan nanti nampak dah la 😄. InshaAllah sis semoga dipermudahkan kehamilan 🥰❤️

normal awakk , saya memula pun macam tuh sampai demam , bibir terkopek² , payudara , perut cramp , muntah puj tak keluar macam tersekat dekat dalam tekak , pergi check 6weeks dah preggy , time saya scan tuh 6weeks nampak kantung je masuk 8weeks nampak janin dah , 12weeks saya repeart scan dah nampak semua heartbeat dengan bby gerak² alhamdulillah 😁

2y ago

@Ayuna , aamiinnn , now saya dah 36weeks 6days dah hehe 😅 semoga urusan bersalin kita di permudahkan 😘

normal sis.. sy pun mcm tu mula2.. mase nk detect pregnant tu.. puting sakit.. lepas2 tu baru kembung perut memalam.. cramp tu sy x.. just rase mcm sengugut je.. rase mcm nk kuar sgt2 dh.. tp xperiod2 pun.. scan tu ye.. sy scan mula2 5w..mmg kantung je.. 7w Alhamdulillah nmpk janin dh.. 10w...dah ade heartbeat & nmpak tendang2 dh..

2y ago

boleh g klink yg scan ikut bawah ..tapi. normal x nampak lg..

Normal sis. Awal2 mmg akan rase cramp perut. Breast rase mengembang. Perut time mlm je kembung lg2 ade gastrik. Mmg nak nangis rase. Tp ok sbb dah nampak kantung. Tak risau bukan luar rahim. Jgn skip makan folic asid. Membantu utk tumbesaran baby. Sy repeat scan 8w Alhamdulillah dah nampak baby dgn dengar heatbeat.

2y ago

Alhamdulillah sis 🥰. Sama la simptom kita ni. Folic acid memang amik dari sebelum prengnant lagi alhamdulillah 😂. Semoga dipermudahkan urusan kehamilan kita semua ya 🥰🤲🏻❤️

normal . saya sampai sekarang kembung . doktor bg ubat tp xjalan jugak . still kembung . bibir kering , asyik wek wek je . ngilu dkt puting .

normal sis. saya siap meneran kuat2 sebab macam nak buang air besar . tunggu2 tak klua. kena 2 -3 hari check upt, sudah 6 minggu rupanya 😂

2y ago

Itula sis saya pun mula mula ingat sakit perut biasa (cramp). Rupanya dah ada isi 😅. Semoga dipermudahkan urusan kehamilan sis 🥰❤️

Tu ada bulat kecik, kira dah nampak la tuu. Nnti scan lagi bila dah 8w ke atas ye 😁 normal je semua simptom yg awk rasa tu 🤗

2y ago

Hehe lega dengar ☺️. InshaAllah nanti next gi scan pula. Harap nampak da la baby 🤭🥰

Normal.. Saya masa scan 5w mmang masih kosong xde kantung lagi.. Tp doc ckp rahim dh tebal.. Simptom semua tu mmang ada..

normal sis,, saya scan tak nampak apa masa 4-5 minggu,, scan semula masa 7 minggu dah nampak heartbeat.. Alhamdulillah..

2y ago

Alhamdulillah sis 😍. Say pun harap next scan nampak la baby. Semoga dipermudahkan urusan kehamilan kita 🤲🏻🥰

normal sis ..syg dlu hntr dri sbb terjdi mcm sis ...amen skrg dh nk msok 10minggu..baby dh nampak sikit..

2y ago

Itula sis. Harap next scan saya nanti nampak dah la baby. Semoga dipermudahkan urusan kita ya sis 😘❤️