Pendarahan Hamil 7 minggu 5 hari

Hai. Saya alami pendarahan mula petang semalam. Termasuk harini hari kedua. Darah warna merah hati. Keluar tak banyak macam darah haid, tapi pekat dan berlendir. Saya tak pasti banyak atau tak sebab saya asyik tukar pantyliner sebab nak solat. Dah pergi ke doc, doc suruh scan semula sebab susah nampak kantung. Normal ke tak nampak kantung lagi? Note: masa 5 minggu saya dah buat vaginal scan dah nampak kantung. Mohon pencerahan. #ingintahu #firstbaby #pleasehelp

3 Balas

kalau 5w, normal lg klau hanya nmpak kantung...tp yg xnormal tu pendarahan...maybe ada sstengah ibu2 tu normal dan sstengah tu plk tu tanda bahaya..sebabnya selalunya kalau blaku pendarahan yg pekat mcmtu tnda2 utk gugur.. saya dh alami kes sama mcm sis, dan baru lepas keguguran... cuma harapkn sis bnyak2 kn rehat, jgn angkat bnda berat..sy doakan kandungan sis selamat...

sis sy pun mcm sis jgk,kandugn 7weeks 4d..n dar y 11hb smpi skrg msi klur darah campur lender tp da xbnyk da, syukur baby baik ² sja..skrg kndungn sy 9weeks 1day...y penting doa kn semoga baby sht...dn mom.. 🙏

sya alami hal ni..mcmna dgn kandungan kamu?