5 week pregnant

Kalau ikut kiraan last period. Da masuk minggu ke 5 pregnant. Tapi tak tahu nak pergi scan baby minggu ke 5 atau ke 6. Rasa macam nak pergi minggu ni je sebab tak sabar sangat 😂 tapi takut tak nampak pulak. Tapi Nak tunggu minggu depan lama lagi 😂 banyak ya tapi 😂

2 Balas

mcm saya igt nak pergi week 8 tp decide pergi week 5 sbb ada history gugur. tp better pergi clinic yg ada tvs scan. just nak make sure kantung tu ada di rahim dan bukan ectopic. and masa scan dpt tahu keadaan ovary jgk mcm sy baru tahu ada develop cyst. kira kandungan ada risk so dpt la ubat kuatkan rahim. So for me pergi awal² bagus utk dpt tahu diagnosis penting kalau ada and dpt la ubat awal². tp kne tvs scan la sbb scan perut biasanya susah nak nampak awal²

Disarankan 8 weeks ke atas. Tapi terpulang pada awak