Baby bump besar

Normal ke perut besar sgt? Sy skrg dah nak 28 weeks. Tapi ramai tegur perut mcm org dah nak bersalin. Dah scan and baby ok je saiz dia. Sy jadi takut pulak 😂

10 Balas

Normal sis , lain orang lain badan nyaa . Tak perlu risau apa orang kata . As long as doktor cakap sis dgn baby sihat tiada masalah cukup untuk hilangkan risau sis . Positive mindset tu penting , jangan pikir sangat benda yg tiada kaitan . Banyak membaca & do’s positive side . Biarla mereka nak berkata apa pun ya sis . Abaikan .

Kalau scan normal then should be okay. Lain orang lain badan. Saya pregnant 16w pun orang tak tahu saya pregnant. Perut jenis kecik sgt. Now dah 29w perut mcm 5 bulan je 😆 tapi scan size dan berat badan baby normal dan sihat. So tak perlu risau

sy nak masuk 30 minggu tapi org tgk baru mcm 5 bulan, bila buat kerja sikit org cakap ehh perut kecik jer baru lagi ke takkan dah mengah.. tapi bila scan semua normal besar baby pon normal cuma perut je kecik.

2y ago

sama..sy xthu laa sy ni kecik, atau org2 yg xnmpk..sy berat sblum preg 55kg,tgi 153cm..rse normal je..skrg pregnant, berat dh nk msuk 62kg, bila sy pakai baju mcm t-shirt ke,means bkn bju utk pregnancy, slalu org ckp perut sy kecik..mcm bru 4-5bulan..pdhal sy rse nk bwk dri pn dh mcm penguin 😂

trimester 3 mmg nmpk gitu bershukur aje, jgn stress dan enjoy preggy jgn endah pendapat org .. yg penting sis scan tgk baby weight .. doctor kata ok ok lah tu n even besar atau kecik yg penting healthy

sama mcam saya kandungan 29 week tpi orang tengok mcam menghitung hari nak bsalin..tapi smua tu kan normal ikut badan masing2 jnji doc scan bby n ibu sihat2 dah ckup..think positive saja

xpe sis. sy lg sk klu pregnant nmpk baby bump. janji baby dlm kandungan sihat. alhamdullilah.. org tu mmg sk bnyk fkr hal org lain. hal sndri xdpt nk fkr sehabis baik.

If doc cakap baby okay tk perlu risau pun sis. Saya 28 weeks perut tk nampak mana 😂 janji baby sihat berat sesuai dengan usia kandungan ❤️

takda apa la size perut kita ni kena campur dengan size lemak perut kita jugak

normal sis.. saya dulu org pikir kembar sbb bsar sgt... keluar baby xsmpai pun 3kg

xperlu la nk dgr ape org ckp.yg ngandung tu kita.bkn dorang.