Saya dah 37weeks 4hari , normal ke keluar macamni , td g checkup doctor check jalan baru 1cm

Normal ke keluar macam ni selepas check jalan pagi td baru 1cm . Tkde rasa sakit apa ii lagi . Dah 37weeks 4hari

Saya dah 37weeks 4hari , normal ke keluar macamni , td g checkup doctor check jalan baru 1cm
13 Balas

saya pun penah kena mcm nie masa anak pertama..masa tu mmg dah cukup 37w,,perut balik2 ada contraction,ngam2 masa tu ada review kat KK,,so sy mngadu laa dkt nurse sakit contraction,,nurse pun dlm 2-3org cm tu tekan perut sy cek itu ini,dgr heart beat baby but still not sure,,so dorg srh sy jumpa Dr,,masa jumpa Dr sy bagitau benda yg sama,then Dr tu dgn 2org kwn dia buat benda yg sama dok tekan2 perut nie,cek blm ada tanda kukuh nak bsalin..so sy pun balik uma laa.. Smpai uma c mama nie pun penat seharian kena tekan2 perut so t'tdo laa..ngam2 t'jaga nak p buang air kecik buka spender ada darah tp perut x sakit,sy risau then contact Dr cepat2,,Dr kata mgkin effect nurse n Dr tekan perut sy bramai2 😅 masa 38w3d kluar tanda air ketuban pecah but still x sakit..trus masuk wad then 2hari kemudian baru laa sy bsalin at 38w5d..

2y ago

x awak 🥲,,laluan lmbt buka,mb sbb 1st baby kot,,Smpai kena induce ubat,,sakitnya Tuhan jerr tahu 😭..tp setiap org pengalaman dia b'beza,,ada org tu 1st baby senang kluar,2nd susah,,ada yg sebaliknya,,ada yg sampai 5anak semua senang jerr mcm kakak sy..🤭

Ni tanda nak branak sudah sis, normal. Nak 'bloody show' dah ni.. Anak sulung sya dlu keluar darah + lendir tak byk darah mcm ni.. Tpi dah rasa sakit sedikit cuma tak dpt bezakan sakit penat atau sakit contraction.. Pergi hospital bukaan baru 2cm..doc suru balik next day pagi.. Mlm tu contraction tiap 5 minit tpi tak sakit.. Esoknya bukaan 3cm warded dan induced.

dua² anak sy ada tanda mcmni (darah warna coklat. bila mandi pn rasa mcm ada lendiran kt darah tu. 2-3jam lepas turun tanda ni bru sy ada rasa mild² contraction. sy pegi hospital terus bersalin hari sama. better sis pegi semula hospital, sbb tanda darah ni antara tanda nak bersalin. kdg mmg tak rasa sakit sgt, sbb dah biasa kena sengugut. moga dipermudahkan sis.

anak oertama sy mcm ni. ada keluar lendir darah di akhir kehamilan. tp tak byk sgt & tak terang sgt mcm ni...jd sy pergi hosp.cek bukaan,baru 1cm..nak beranak pun ya ampun,lama lg nak keluar...tp dah start sakit2..dekat2 1 hari jg nak tunggu baby keluar,itu pun ceaser..sebab bukaan baru 4cm

senang bagi ade yg ade tanda2 nak besalin...saya dedua anak takde tanda..sanggup pegi klinik utk cek jalan..contraction pun takde..mintak2 anak ke 3 ni...keluarlah tanda..mlas nak betapa dlm wad lama2...naik tepu...dgn kes covid dah naik ni..mmg mintak elak duduk kat wad lama2

sy 38w6d, pagi keluar darah... tp still dtg kerja sampi petang...ada la contraction sekali sekala... sudah ny mlm jam 10mlm, balik2 ke tandas, rasa nk buang air besar, tp x keluar2...ajak en. suami ke hospital, bukaan daa 5cm...2 jam tunggu, baru baby keluar....

sy anak pertama dlu, keluar darah tp bukan spotting mcm ni, smpi meleleh2 kat kaki bnyk sgt smpi lencun.dah mcm org period 1st day.2hari lepas tu baru sakit & dlm 5jam bersalin.anak yg next2 tu spotting je terus bersalin hari yg sama.

Saya masa 39w keluar darah mcm tu pagi. Petang pun masih ade lagi. Malam tu pergi hospital terus. Malam tu jugak beranak. Semoga urusan sis dipermudahkan. Selamat ibu dan anak.

normal sbb kena seluk . sy 8/11 haritu serah diri kena seluk bukaan bru 1cm pastu kluar drah2 mcm ni ..

sampai sekarang pun takde rasa sakit ke sis? sy dah 37weeks. tapi takde tanda apa2 lagi.