37weeks 4days

Lastweek admit ward sbb taktahan sakit sangat. Ingatkan dah nak bersalin rupanya laluan baru buka 1cm. Dah seminggu sakit sakit bawah perut and pinggang macam sakit sengugut. Semalam pun pergi check dekat klinik, doc seluk pun still 1cm. Dah berjalan merata and excersice pun taknak buka jugak jalan. Ada tak mommy mommy yg jadi mcm ni? #firstbaby #1stimemom #mommybuntu

2 Balas

Masa hujung2 pregnant kalau sakit dkt bawah perut lebih lg dkt area ari2 tu normal. Maksudnya kepala baby dah engaged dkt laluan keluar. Pinggang sakit sbb otot kita lembut masa pregnant utk mudahkan bersalin nanti & baby membesar. Unless kalau ada rasa contraction, monitor kekerapan contraction tu guna apps. Kalau kerap contraction, baru gi hosp lg.

3y ago

alhamdulillah saya dah selamat bersalin seminggu lepas tu. darah turun 3 hari, tapi laluan tak buka banyak, terus emergency czer

Cuba bersama dengan husband 😅. Saya bersama dengan husband masuk 37 week. Then lepas seminggu tu terus sakit contraction and laluan buka 6cm. Tp mlm lepas bersma tu. Sye kene jugak la false contraction . Sakit jugak laaa tp false contraction.

3y ago

lepas bersama dgn husband ada turun darah. g spital tapi baru buka 2cm. 3hari turun darah tapi laluan still sama, pakar terus proceed emergency czer