tips mudah bersalin

Sy 37weeks lbh.last check up doc wt ctg n check bukaan.ada contraction n bukaan 1cm smlm..tp hari ni pn still xde rs sakit contraction yg konsisten..mlm td n pg td ada keluar coklat2 n darah sket gtu je..ada tips blh share utk cpt/mudahkan bersalin? #1st pregnancy

4 Balas

saya bersalin 37w 4d.... saya takde tips.. tapi bila pi hosp dah bukaan 4cm...sebab dh ade bukaan...saya trus sembang ngan baby tak benti2 😄😄😄 kluar laa cepat manjeeee mama nak main ngan manjee ❤️❤️❤️ kluar la....sambil baca doa nabi yunus... kadang tu rase klakar pun ade.. sebb pujuk bby kluar 😄😄...

Nipple stimulate, kerap bgerak and ada nurse ckp bsama dgn husband utk cepatkn bukaan..sya dulu bsalin awl..saya minum raspberry tea..tp yg ni kena consult doctor tkt bdn xserasi..kalau sya ok..sya bersalin mgu ke 38..xtau sbb tea atau apa..sbb sya ikot tips dlm group

1y ago

Nipple stimulate tu cemana?

Satu je nk pesan... kebanyakkan klo buat last minute ni xmenjadi sis.. sbb tips ni mkn masa... bergantung ada faktor kandungan.

bergantung pd baby juga