Baby 1cm doc suh balik

hi momies nak tnya td pagi sy dah sakit tp check bru 1cm doktor suruh balik then lps balik rmh contraction dh hilang itu d kira false contraction ke??

4 Balas

Semalam saya pun sakit sampai tak boleh jalan. Tengok masa, jam 2 lebih tu ja... Pastu jam 5, jam8, jam9. Pastu x rasa dah. Pagi ni ada keluar lendir dan darah... Tengok petang atau malam nanti lah. Sebab sampai jam 12 ni belom rasa sakit kerap lagi. Ada rasa, tapi tak kerap. Sbb masa 2021, kakaknya pun sama. Keluar lendir, sebab risau terus ke hospital. Tapi baru 2 Cm. Kena balik dulu. Esok tu baru sakit makin kerap. Dan terus 7cm.

tak jugak ..sy hritu tiba sedar dri tdo 5pgi rse contraction kerap and ada rse nk terberanak.. pergi hosp bacaan ctg detect contraction dlam 3min skli...rupanya sbb dehydrated tapi bukaan da 3cm ...lps msuk air masih rse contraction cuma tk kerap laa ..tpi esoknya satu hari tak rse contraction tup2 3 pagi ketuban pecah... tak lama lps tu terus rse contraction mkin kuat and kerap..

tgok jam, sambil tunggu contraction dtg. sis catat berapa jam sekali, atau berapa minit sekali contraction dtg. sbb real contraction akan dtg kerap n timing dia 10 minit skli skli smpai 5 minit skli. kalau dh rasa mcm tu baru dtg hospital.

mg dpmudahkan segalanya Allahuma aamiin