Kurang selera makan

Normal ke kalau kandungan dah masuk 6w tibatiba takda selera makan? Tapi perut ada gastrik. Bila tak makan sakit perut, tapi bila makan rasa nak muntah. Ada tips tak nak buat macam mana 😓

2 Balas

Makan ubat tahan muntah sebelum makan nasi etc. Makan sikit pun jadi lah tapi kerap. Minum air kosong jgn terlalu byk nnt senang nk muntah. Lps mkn duduk dulu 5 minit. Nanti lama-lama inshaAllah mual muntah akan beransur hilang. Sabar ye.