Tak selera Makan

Hi mommies, kandungan saya 12mggu lebih tp still tak selera nak makan, bila bau makanan terasa loya. Bila makan mmg rasa nak muntah. Perut rasa gastrik. Mcm mana nak atasi masalah ni ye? Sy buntu sbb asyik MC dan sakit kepala yg teruk tk boleh bangun.... ?

1 Balas

Mmg mcm tu mommy sy sampai kandungan 4bulan pun hri tu msh xda selera mkan. Berat turun terus. Klau xlalu makan sgt boleh ganti dgn makan buah2 fresh untuk isi perut dan untuk zat2 kpda baby. N then sy hari tu mkn biskut kering hup seng dan roti ja. Saya tiada gastrik tp sejak alahan trus ada gastrik sbb xlalu mkn. Last2 paksa diri makan,muntah, makan balik. Kdg sampai menangis 😥😊 sabar ya mommy

4y ago

Ohh i see, sy tak suka makan oren tp boleh try. Mana tahu boleh cut rasa mual tu kan. Hopefully kuat semangat