Tiada Selera Makan

Hi momies... Nak tnya, normal ke masih takde selera makan walaupun dah masuk 6 bulan? Masih lgi muntah setiap pagi buat masa sekarang.. susah hati bila perut lapar, tapi nak makan serba tak kena kat tekak..

3 Balas

Hai. Pengalaman masing² berbeza. Kalau nak cakap normal tu tak pasti pula. Cuba sis makan portion sedikit tapi ikut dengan selera sis. Since senang nak muntah kan. Mungkin perlu makan yang masam ke. Asalkan makanan berkhasiat. Apa pun minum air putih secukupnya ya supaya tidak dehydrate

sama la... kadang makan roti je .. sebab xda selera.. tapi takut terkesan dengan baby.. kadang paksa ja makan..

saya sama mcm sis , anak pertama mcn tu , anak kedua ni pon sama . perut sebu muntah tak henti2. . mkn tk lalu