perut tak nampak membesar

normal ke kalau dalam pregnant 6minggu perut xnmpk lg

155 Balas

Br lg sis..bby msih kcik lg..cuba sis rujuk link ni..dkt the asian parent penah bgtw ttg ni serta rupa bby ms 6minggu di dlm rahim..... harap ia blh membntu sis dan menjwb persoalan sis 😉jg dri bebaik k 😉✌️ Dan moga Allah pmudahkn segalanya..aamiin.. Perkembangan Janin 6 Minggu - Wajah Bayi Mulai Berkembang https://my.theasianparent.com/perkembangan-janin-6-minggu

🤭 Awl lg sis oii. Kalo kita jenis slim river ni. Mmg nmpk buncit mcm makan banyak je. Xnmpk mcm pregnant. Sy dh masuk 6bulan baru nmpk perut bulat je. Tu pon, kalau jln kemna2 selalu dgr suara sumbang org xknl ckp 'ish3 keciknya' smbil perati perut sy. 😂 Sy abaikan je la. Bkn knl org tu

5y ago

Kan. Kena abaikan je la mulut org. Lgpon ank 1st.tmbh pulak sy jenis halus melidi. 😂 Kalo perut besar sgt, tak tertampung pulak berat badan sy ni. Nnti jd masalah lain pulak😅

Normal sis kalau 6 week x nmpk lagi baby bump, sy 6 bln ni pn org kata perut sy x nampak lg, hehe selalunya kalau baby first mmg mula² ssh nk nampak, nanti ank ke 2 dan seterusnya ketara dh nampk baby bump tu, In shaa Allah sis doa baik2 semoga ibu & baby sihat selalu 😊🤲

Dont worry sis..6weeks tu baby xckup sifat lg..kaki tgn xkluar lg..terlalu kecil..11weeks++ mcm tu bru perut mula nmpk sikit..slagi baby sihat dont worry..dia bergantung Pd saiz bdn ibu jgak...jgn samakn prgnancy kita dgn org..sbb bdn berbeza..

Saya 6bulan baru nmpak perut . scan pun doc ckp bby kecik . maybe faktor badan saya kecik jugaa . lgpun saya susah nk ada selera mkan . org lain mengandung mesti ada mengidam makan itu ini . tp saya takde lgsung . semua suami yg mengidam 😂

4y ago

Ini kes suami la yang perut boyot bukan si Pregnant 😂😂sabor jela

Normak sis. Size baby kecik lagii. Depend bdn sis dan cara sis makan utk perkembangan baby. Ada org 14 minggu dh nmpk sikit perut yee. Ada org 6bulan pun xnmpak apa lagii. Perut xpenting yg penting baby sihat. 😘😘

6 minggu kecik lg sis... tunggu 6 bulan nnti.. akan nampak.. sy da 7 bulan baru nampak.. itu pon org tegur perut kecik... xpela.. yg penting baby dlm kandungan sy sehat sempurna sifat nye.. 🤗🤗🤗🤗

Belum lagi nmpk...sy nk msuk 24minggu Pon org kata xnmpk lg perut😄padahal Kita da start sakit punggung pinggang skrg..hehe..6minggu fasa alahann lg sis..nnt da 12minggu sikit2 nmpk perubahan

Baru 6 minggu sis.. panjang baby pun lebih kurang 1.3cm je berat dlm 0.5gram..lebih kurang besar jelly bean, start 5bln keatas time tu perut mmg akn cepat membesar..jgn risau ye😊

Sy 23 minggu pn org ckp xnmpk perut pun. Huhu. Takkan kita sengaja2 lak nk tunjuk perut kt org. Skrg masih lg blh pkai baju dan seluar yg selalu pakai cuma seluar je xleh butang.