Baby 1 month.

Normal ke kalau baby tido meniarap setiap hari? Kalau tido mcm biase mesti tk nyenyak tido ?

9 Balas

Anak saya tido meniarap dari 1m sampai ke harini nak masuk 5m. Tapi kena perhatikan lebih, kalau anak dah pandai dongak, angkat kepala, kepala boleh ke kiri kanan, dia tahu kalau posisi dia tu dia takboleh bernafas, should be ok, cuma perhatikan je. Anak saya kekuatan otot leher dalam masa tempoh pantang, dan 1m dia meniarap sendiri dan dah pandai alihkan kepala.

Anak saya tido meniarap sampai skrg. Kalau terlentang, dia senang terkejut. Cuma kena pastikan baby tido takde bantal, selimut, toys sekeliling dia. And selalu perhatikan takut muka dia tersembam and dia tak tau alihkan muka.

Baby I mula tidor meniarap masa kat NiCU. Masa tu dia baru 2 or 3 hari jer, kena monitor and I letak lampin kain sbg bantalnya. Baru2 ni {4.5months) jer tidor on her back sebab dah tak mudah terkejut.

Normal. Anak sy tido meniarap sejak dlm pantang samai sekarang. Benefitnya, kalau baby muntah susu, dia x tertelan susu tu. Baby tido lbh nyenyak n x terkejut. Kepala baby cantik n rambut x mkn bantal

Baby 4 bulan ke bawah bahaya sebenarnya tidur meniarap . Tapi kalau memang dia tidur macam tu kena selalu perhati . Takut tertutup ruang dia nak bernafas atau sids

Kena perhati selalu je. Make sure baby selesa bernafas jg masa tido

Kena monitor, jgn letak kt alas yg terlalu lembut.

normal tapi kena selalu monitor

Normal