Baby newborn berjaga malam

Normal ke newborn berjaga mlm dri pukol 3 pgi smpi sekrg dia tk tido nangis kjp kjp nk susu ade tips untuk baby tido dgn nyenyak tk 😭

7 Balas

Anak i malam tido okay tapi siang tak nak tido langsung. Sama macam anak u. Nangis and kejap2 nak susu. Bila i try beli and bagi puting, dia jadi okay sis. Rupanya dia nak puting je dalam mulut dia bukan nak susu sangat. Dia nak susu every 3 hours je. Selebihnya kalau dia nangis i bagi puting then dia akan tenang dan tidur. Kalau dia tak tidur pun dia main senyap2 je. Boleh try bagi puting

anak awak mcm anak saya dulu.. sampai 1 bulan ... dia dh tidur, tetiba dia terjaga pukul 11 mlm / 3pagi sambil menangis.. saya pass dkt ipar or husband.. saya pn x tau la awak.. makin besar dia, makin hilang sendiri.. nie baby dh nk masuk 5 bulan.. try tengok kot² kembung or tempat tidur dia.. nnti try search psal colic baby, org Melayu panggil sawan tangis.

ke die nangis tu sbb dlm fasa nak masuk deep sleep?saya ade baca..try tenangkan baby instead of angkat terus ... kalu dh bt tp nangis gak x tahu lah huhuhu ..sye blum ade anak. tu info sye baca jek. kdg2 baby nak masuk fasa deep sleep mmng akan meragam sikit dlm tidur

samalah dgn baby sy sis..pkul 1-4 pagi...meragam nangis2... kadang2 kne check juga takut baby kembung.. xselesa

sis pasti dia nangis nak susu? dah cuba burp-kan, 5s sleeping method tak?

5mo ago

ke nak ngempeng?

Newborn memang tidur je sis. Cuba try teknik 5s.

mestila tak normal. kerja baby nb makan tidur je