Perut kembung dan berangin

normal ke dari awal pregnancy sampai sekarang week 12 perut sentiasa berangin dan kembung. walaupun makan ontime. time malam nak tido lagi rasa xselesa dan perut kembung

28 Balas

Skrng sy... Tgh merasa... Nak tido lagi x selesa... Bile dah kentut... Hilang ... Baru boleh tido... Pagi2 dah rase lapar... Pastu bile x keluarkan angin tu sakit mcam sesak nafas... N skit sampai ke pinggang....sye x check lagi upt tkot x mengandung... Sbelum nie mengandung anak first xde pun rase mcm nie...

4y ago

same la sis dgn sy... lps solat subuh dh merasa lapar sgt... tghari dh mkn,. tp lapa balik.. pastu rase angin je perut..

ᴋʟᴏ ʙᴏʟᴇʜ ᴇʟᴀᴋ ᴍᴀᴋᴀɴᴀɴ ʏɢ ʙᴇʀᴀɴɢɪɴ.. ᴋᴀᴅᴀɴɢ ᴍᴀᴋᴀɴ ᴍᴀsᴀᴋᴀɴ ʏɢ ʙᴇʀʜᴀʟɪᴀ ᴘɴ, ʏᴀ ᴘᴇʀᴜᴛ ʙᴇʀᴀɴɢɪɴ sᴇᴍᴀᴄᴀᴍ ᴊᴇ..

saya pun, ramai juga kembung perut ya. baru nak masuk 3 bulan, tak selesa, huhu nak kentut je. kadang minta en husband urutkan baru lega blh tido.. lagi bila malam lagi seksa, nak kencingnya huhu..

Normal sis, saya 1st trimester asek sendawa n kentut. Pastu masa 2nd trimester dah kurang. Tp jd blk bila 3rd ni siap pakej pedih ulu hati

3y ago

Sy pn sama. Asyik sendawa ngn kntut. Mcm tnda2 period gitu. Bila test, Alhamdulillah positif🤲😊

Allah...sama..ingat saya sorang je mcm tu...mcm sakit senggugut pon ada😭😭😭nak2 kena time malam...pregnant anak kedua...

Tgh merasainye.. tp sy xtest upt.. tggu hujung bln bru nk test.. heheehe.. takot faktor hormon plk.. hehehee

4y ago

me too, last period 23/12.. lps tu spotting 27/12-30/12... perut rase angin smpai skrg... nk cek tkut... dh 1 balang dh upt test..😅

Normal.. sy dari awal pregnant smpai 4bln mcmtu.. jgn skip mkn je.. alhamdulillah, skrg dh 8bln.. 😊

5y ago

alhamdulillah... terima kasih sis. swmoga sis dan baby sihat sentiasa😍😍

Doc kat kkia sy ckp org mengandung kandungan acid dia lebih drpd org yg x mengandung...so normal la.

Sama... Sy pn. Dh nk 16w.. Tp rasa x selesa kembong je. Tekak mkn apa pn Rasa x best lps tu..

Sy dh 6 bulan pon rasa berangin..tambah2 mlm..terjaga sbb rasa nk muntah ..siap gastrik..