mohon jawab mommy2

normal ke baby fully bf tak berak 2 3 hari? tapi kuat kentut ?

48 Balas

Lpas nyusu demah perut dy dgn daun sirih xpon klau xder dgn tuala kecil pon boleh, klau sis bertungku tungku kan panas... Ambik tuala kecil dap sikit pastu demah perut dy tekan kiri kanan... Tu maknanya dy angin tu... Sian dy klau berak selesa sikit perut dy... Try buat..

sama dgn bby sy..ade jgk time x berak 2 3 hari...kentut kuat,kemain baunye😅 pastu ble da berak , baunye pun blh tahan jgk la..heeee...kdg sian tgk bile die susah hati time x berak..tdo pun jap2 gliat kiri gliat kanan mcm x selesa

My baby berak sekali je seminggu..dah Google, dah Tanya dgn nurses n doctors setiap Kali appointment byk Kali. Mereka ckp normal asalkan anak urin n kentut plus active. Kena risau kalau perut keras atau anak asyik nangis je.

Normal sbb anak saya dlu pun 6 hari baru berak. Nurse ckp sbb susu ibu banyak khasiat, baby mudah hadam susu ibu, jd xbanyak benda yg baby nak buang. 😂

2y ago

alhndulillah sma laa.. bby bru start mkn x berak msuk hri ni dah 5 hri.. risau..

Normal rsa nya sis... Tp mungkin ikut pd bby tu jgk... Klau Bby sy, die kuat bf, kuat kentut, kuat kencing, senang berak.. Alhamdulillah.. X risau sgt... Hihi...

haha normal sis . dah la kuat kentut . bau kenmain mencanak 1 bilik😂😂 baby sy 4 hari ke 5 hari baru berak . skli die berakk mcm bommm . byk skli

Ank sy berak 6,7 kali sehari..fully breastfeed.. Tnya nurse ckp normal.. Sbb susu ibu lawas dia ckp. Anak sy kuat berak, kuat kentut 😂

2y ago

sama. mula baca komen kat atas risau pulak pesal anak sy berak banyak kali sehari, fully bf.. 😂.. mertua sy pun risau tp mak sy cakap, mgkin sbb baby gemok 5-7 kali jugak berak dlm masa sehari. 😂

normall .bby sy dlu fully bf tk berak 10hari . aslkn bby tk meragam . kentut selalu n perut tk kembung . thats totally normal puan .

Normalllll. Ank sy smggu skli. Time fully bf la. Kntut dia mmg kuat. Skng dh mkn, shri skli mesti berak.

normal .. baby sy sampai seminggu x berak nurse kata rilek aje nanti dia berak sbb dia full bf