kentut bayi

Normal ke bayi 3 bulan kentut berbau busuk ?fully bf dan berak 2-3 hari sekali.

70 Balas

Normal sis kalau yang fully bf. Anak saya pernah tak berak 10 hari, sy risau bawa g emergency, then Dr scan semua okey je.. Dr cakap should be okey selagi baby aktif, kentut kerap, perut tak kembung and baby tak meragam sebab full bf so tak risau.. memang power la bau kalau baby jarang berak ni.. 😂😂😂

2mo ago

pernah anak sy kentut dalam kereta .. Dahla aircond .. nak2 time tuh hujan .. busuk amat .. dah LA Time tuh dia tak berak 5 hari .. sebijik bau air longkang tuh.. Allah je yg tau busuk tuh mcm mne

Fully bf normal utk berak jarang2. Klu fully formula kena berak hri2 kecuali bby tdak ssuai dgn susu formula tu bby akn sembelit.

2y ago

Ank dlu mcm ni. tp skrg LPS jumpa susu yg serasi dgn perut dia 1 HR 2kli dia berak

Hai .boleh bgi tips tak dengan saya .macam mna nk suruh berat bdn ank naik stiap bulan ..ank saya baru 3 bulan lbh .

5mo ago

Yaallah anak kita same… semua sebijik sis 36 week, berat drop sbb kuning

nak Tanya, anak saya baru masuk 2bulan boy. sekarang fully susu formula. normal ke anak berak 2 3hari sekali Dan kentut busuk. najis dia cair warna hijau lumut. ke susu formula tu tak sesuai dengan dia ?

1y ago

Klu susu x sesuai berak cair , muntah , lps tu ada bintik bintik d blkg lps tu dia kerap batuk

Ank sya fully susu formula.. Tp mlm ada bgi dia bf,, sebab air susu sya bila pum cuma dpt stgh oz. Dia berak dlm 2 hri sekali.. Nurse cakap normal. Jgn sampai 5 hri..kalau mcm ni perlu tukar susu kah? Tahi dia ok, tak cair tak keras

2y ago

anak saya pun sama sis . 2hari sekali baru berak kadang 3hari sekali tapi taiknyaa okay je . anak sis minum susu apa ?

Foul-smelling gas If your baby's gas falls more into the foul or sour category than a strong, sulfur-like smell, this could be an indicator of either an infection or poor absorption of some nutrients, especially lactose. -bundoo

huhu..xbnyi. .tp bau dye semua tcri2 😆. .xde pape 2 sis. .hehe

baby aku pun kentut tak bunyi tapi fuhhh tercari dri mana asal bau tu

baby sy plak. kalah sy kentut. haha punya la kuat bunyi... 🤣 propp pop pop pop.. berak pn kdg2 2hri skli. kdg2 skli shari.. fully bf.

6mo ago

same ye... anak saya pun kalau kentut bunyi dia kuat.. hahah

Anak sy 3 bulan pon asyik kentut. Tapi xd bau...🙂