sakit kangkang

Normal ke 3rd trimester 36 week sakit celah kangkang...kalau dduk lama then bngon dan berjalan nak start langkah tu Allah sakitnye mcm nk patah tulang kangkang ni...tp sebelah kiri je sakit...kanan ok...risau kadang2 nak masuk toilet,or nak berjalan...tkot kako xdpt nk tampung...ikut kn hati nak pakai wheelchair je setiap kali melangkah tu😅

7 Balas

saya dah sarat 39week ni pun lagi terganggu nak duduk, baring, jalan..paling nak menangis time tidur nak tukar posisi...😂 semuanya slow² buat...hahahaha hari ahad lepas siap gigih lagi jalan² kat mall, konon nak cepat bersalin..tapi tak pun...baby syok lagi dalam perut ada lah...😂

Sama tapi sy belah kanan sakit.. nak bangun tu nyucuk2🥺🥺 malam2 dah la kerap ke tandas nak bangun susah🥺🥺 nak tukar posisi tidur pun sakit kangkang belah kanan🥺🥺 36w5d

Jgn kata 3rd trimester, sy yg baru 25weeks ni pun dah rasa sakit² kat bhgn ari² tu bila bgn dari duduk/baring nak berjalan.. rasa mcm nak terbukak dah bawah tu 😅

Hahah normal je sbb baby dah duduk dkt laluan. Nanti dah nak bersalin lagi semua serba tak kena. Time baring nak tukar position paling seksa 😑😑

4y ago

Haha kalau dah patah tulang, langsung taknak gerak pape dahh 🤣

Hahah normal je sbb baby dah duduk dkt laluan. Nanti dah nak bersalin lagi semua serba tak kena. Time baring nak tukar position paling seksa 😌

Samalah saya...klau dh duduk nk bangun nk jalan...rasa tk selesa tk boleh jln laju...saya minggu ni 36 week..😊😊

sy pon tgh mengalaminya skrg.. siksa sngt..lg2 kerap ulang ke toilet sbb asyik nk kencing.