sakit celah kangkang

sakit celah kangkang punya tulang ni masa berjalan atau berdiri. normal ka eh? saya dah masuk 34week. seksanya nak beralih badan masa tidur. lagi sakit bila lepas naik tangga.

9 Balas

Cuba baring mengiring then agkt kaki. Dia klu baring mengiring tak sakit sgt, sbb kita dh labuhkan berat badan kat katil. Ada support. Bila pinggul atau celah kaki sy sakit, sy akn naring mengiring dan renggangkan kaki. Agkt ke atas, hayun ke depan, kuakkan kaki... Bantu kurangkan sikit sakit kaki.

Normal. Sy pun. Klu duduk lama. Klu tgh baring, sy bgn mengiring dulu. Then duduk dgn kaki terlentang, then pusing ke kiri/kanan br baringkan badan. Klu naik tangga tu, berehat skjp. Dia jd sakit klu lpas duduk lama sgt.

Sama saya pun , sejak 28 weeks sampai skrg 36week… Nak pakai spendar sendiri pun takleh🥲 Nak angkat kaki pun sakit. Tak tahu mcm mana nak bersama dlm keadaan sakit kangkang mcm ni

2y ago

kalau nk bsama..byk posisi yer sis..xsmesti yer kene kangkang...sis bole buat d posisi mgiring suami blkng sis.... sy buat cmto la,dari sblm mgdung smpai nk bsalin... posisi mgiring slah satu potensi dpt bby kembar mgikut kata kajian... tp mmg iyer,kli ni kndungam sy kembar...

normal kot..sy start 33week mmg dah sakit celah kangkang tuu.. smpai skrg 37week

Sy dr 27w dah rasa,skg dah 34w skt sgt2.. kdg rsa xnak gerak 😵‍💫

Sma sy pun dh start dr mggu 33 nih,tulang miss v pun trut trkesan..🥴

normal akan hilang bila kita dah bslin nnti.

Saya pun alami sakit yg sama. Normal sis

normal sis sy pn rsa yg sma 34w juga..