sakit celah kangkang(tulang pelvik)

hi,sy pregnant 24w.kerap sakit celah kangkang dan tulang pelvik.nak berdiri lama,banyak berjalan pun rasa xlarat.sakit sangat terpaksa telan panadol,tu pun ok skjp je.ada x mami yg macam sy juga?pliss bantu..sy risau

2 Balas

Sama la saya start 4 bulan dah sakit. Saya jenis banyak berjalan pergi kerja naik bas mrt semua. By the end of the day dah okay bila banyak pergerakkan and berjalan tp bila bangun pagi still akan sakit balik 😂 saya byk dah refer dr pasal ni, dr kata normal utk sesetengah orang and dr suggest pakai maternity support belt bila perut makin besar

1mo ago

sama la kita.angkat kaki nk masuk kereta pun sakit.nak pakai underwear pun sakit.sy plk keje yg bnyk berjalan.duduk pun sakit,berdiri,berjalann lg la sakit.dh refer doc,doc ckp normal sbb baby tngh membesar.kadang baring pun sakit jgk.

Kerap buat senaman kegel dan briskwalk setakat mampu. Jaga postur sesuai kehamilan

2mo ago

puan pun sama ke?