Sakit celah kangkang

Sakit celah kangkang tu normal ka . Nak masuk bulan ke7 baru rasa sakit tu . Skrang dah 8bulan .. , sampai nak pkai seluar xboleh , nak pusing kiri kanan pun kena slow2 .. Kalau baring dan duk lama2 , time bangun nak berjalan mesti kaki xboleh melangkah laju , agak slow sgt2 bila nak melangkah ..

10 Balas

Pelvic girdle pain. Sy kena awal. Pertengahan second trimester. 5 bulan. Smp skrg x hilang. Berjalan oun susah. Tnya nurse katanya normal. Saya praktis yoga for pregnancy. Boleh cr di youtube or google. Specificalky for PGD. Alhamdulillah, boleh pakai seluar.

sy kene awal sis 4 bulan da sakit.punggung ke celah kangkang.duduk kat lantai x boleh,kerusi pn sakit,baring kiri kanan sakit.angkt kaki sakit.nurse kte normal

Normal. Nak pakai seluar ke apape kena duduk dulu. Klu tak, mmg sakit. Mengiring kiri kanan tu mmg sakit. Kena pegang kaki sekali bila nak ngiring.

4y ago

Lepastu terkengkang je jalan 😂 takpe sis slow2 je. Klu sakit sgt, paut dkt dinding ke apape

Sy pun start 27 week..sekarang 29 week..sakit sgt celah kangkang tu..lagi2 bila bangun tidur..nak turun dari katil

Sy kena masa 36w..2 mggu tahan sakit..sy sapu minyak herbanika NR kt celah peha..Alhamdullilah skrg 38w dah ok..

4y ago

sye pom sama sapy minyak nr mmg berkesannn

baru saja alami...dh x tahan saya sapu myk panas ckit...urut2 celah kankang...sekarang dh x sakit....

sy x kene mcmni masa pregnant,tp kene pas bersalin..aduu...seksa..

Sya sakit belakang dgan peha tu pun seksa hmm

Normal,sy sdg melaluinya, 31w now

Normal