Bukaan 2cm week 38 day 1

Biasanya kalau bukaan dah 2cm. Berapa lama ye nak tunggu bukaan sampai ke 10cm? Dan apa lagi yang selalu org buat bg mempercepatkan proses bukaan selain naik turun tangga, berjalan, squat, menonggeng dan minum air kelapa?

1 Balas

klu dekat²nak bersalin doktor suru stay dkt hospital ka ibu²..risau pla klu dkt nak megandung sendirian kt rmh,suami krja

4y ago

Better nak dkt bersalin jangan sorang2. Takut panik kalau untuk first baby. Tp actually kalau dah keluar tanda...actually boleh rilek je lagi mandi siapkan barang kemas2. Dia bukan mcm dlm drama selalu tu... nak beranak terus nak beranak. Gituuuuu