Bukaan 2cm 36w5days

Hi mommies. Kalau bukaan dah 2cm berapa lama biasanya akan ambil masa untuk bersalin ya? Saya first mom. #firstmom

10 Balas

kebanyakkan first mom bukaan dia mmg lambat sis, ada smpai 4 5hari .. mcm sy dtg pac 2cm, 3 4hari jugak msih stuck 2cm .. lepas induce bru ada bukaan lagi .. 7cm terus msuk labour lepas 6hari warded ..2 jam lepastu bru bersalin

Saya anak first, first check jalan 2cm pukul 6.00 pg.tapi xde contraction. Saya makan makanan pedas, Nenas muda..pukul 12 pagi esoknya check jalan 4 cm. Pukul 1 pagi masuk LR pukul 4 baby keluar.

kalau ikut pengalaman sy 5x bsalin ank no 1,2,4,5 arini cek 2cm esoknya dah bsalin..tp ank no 3 masa tu baru 35w..2hari 2cm jln xbkk..masuk mlm yg ke3 baru sakit2 esoknya hari ke4 baru bsalin...

Macam mana boleh bukaan 2cm? Saya kebelakangan ini sering keluar warna kuning tiada gatal tiada bau. Perut pun sering mengeras kandungan 36minggu5hari.

2mo ago

sy rasa ni keputihan sis.. klu tnda² nk bersalin warna jenih putih lps tu coklat² sikit cmpur drh ... tu pegalaman sy anak no5 anak no4 lak oukul 4pg turun tnda darah je bersama sakit jugak.. anak no 1 sakit dri rumah jam 2pg hehe .. anak no 2 dn 3 sakit juga tpi xad tnda² drh ke apa smpi hospitl je turun kereta air ketuban pon pecah hehe .. tula pegalaman sy ..

klo 2 cm tu cm sy check in hritu. pkul 2ptg. mlm pkul 11 bru brsalin. tu pn dh bnyk berjalan,snaman dan pegi solat mcm biase.

Depend orang rasanya mommy . Sy anak sulung seminggu lebih stuck 2cm🤣 End up pecah ketuban baru bersalin😂

sya skrng 36w2day perut kerap mengeras dn buang air besar apa tanda" nak bersalin sdh? btw pregnant anak kedua

saya dari 33 weeks dh 3cm smpai skrng 36 weeks still tk tadek tanda nk beranak

It depends. Saya dalam masa 24 jam fully dilated dan bersalin

hi sis mcmna dh bsalin ke ?

2mo ago

tahniah sis. sy tgh tggu hari jgk. tak sbrnya jumpa baby