Gerakan Bayi

Normal ke 17w belum rasa gerak baby?

6 Balas

Klu ank frst mmg susah nk rase gerakan mybe sbb kte xbiase lg tp try la mlm2 sunyi2 tu usap perut n cuba rase.. rase dia awl2 mcm geli2 ulat lalu kt perut.. skrg sy dh 2nd baby dlm 10mggu pn dh rase gerak2 halus bila tgk kt ultrasound kaki dia xreti duduk diam..

Hai sis, kalau ni first pregnancy sis memang normal, dalam minggu ke 18-21 dah boleh rasa pengerakan bby. Ada yg lambat ada yg cpt dpt rasa pngerakan bby.

4y ago

Saya dah 18 week lansung tak rasa gerak" lagi memang normal ka ,

Normal sis... Ikut badan kita😊kalau akak dah ada rasa dah masa 17w...tapi bukan yg kuat, yg slow... Tapi tak selalu dpt rasa gerak tu🤭

Saya skrg preggy anak ke3 masuk 18w pun blum.

Normal je klau first preggy

Normal dear.