Normal ke 17w belum rasa bby gerak?

Normal ke 17w belum rasa bby gerak? N mcm mana rasa bby gerak tu? Mohon share pengalaman #firstbaby #1stimemom #bantusharing

12 Balas

bukan baby belum gerak tu awak..kita just xdapat nk rasa lagi sebab saiz baby kecik je lagi time tu. tunggu few week lagi inshaallah dpt rasa. awal2 ni kalau dia tendang pun rasa manja2 je. rasa mcm geli2. dah 6 bulan keatas baru kuat sikit dpt rasa. lagi aktif ketika masuk trimester 3, week 28 n keatas

3y ago

ohh okay faham2. tq sis 😘

Ibu blh mnyedari gerakan janin ketika kandungan mncapai usia 18 ke 20 minggu...tpi kalau ia merupakan kehamilan prtama, ibu akan rasa gerakan janin lambat sedikit, mngkin dlm 23 minggu.... Ada juga yg kata, kalau ibu perut nipis cpt dpt rasakan gerakan janin brbanding mereka yg perut tebal..😊

3y ago

Sama2

sy pregnant ank sulung, start rase gerakan mase 15 weeks lebih gtu..rase gerakan halus la..tak rase tendangan lagi..sekarang dah 17weeks makin kuat bleh rase dia gerak..atas badan masing2 jugak rase nye..kalau mcm bdn berisi / perut tebal, lambat la sikit rase baby gerak..

3y ago

samaaa gak ngn saya. saya 14 week dah rasa halus²... skrang dah 18 week makin kuat n kerap jaa rasa.

Cuba sis baring terlentang, lpastu letak tgn dekat perut, sya masa prgnt 17 weeks, dah rasaa bby ketuk2, sya selalu simpan tgn dekat perut, nak rasa bby gerak. klau sis letak tgn lagi terasa pergerakan bby.

3y ago

sama la sy pon 17weeks..slalu time baring letak tgn dkt perut sy ada rasa bby jentik mnja gitu..☺️nk rasa bby tendang blm lgi sbb bby masih kecik kn.

Normal. Saya start rasa baby pon 22 minggu. Sekarang dah 25 minggu mmg menjadi2 kuat pergerakkan dia

3y ago

oh faham2. tq share😄

normal lah ,,Sya 20weekk bru ada rasa gerakan bby ,,and alhamdulillah skrng dah 36week

Saya pun first mommy , rasa pergerakan masa 19-20weeks , 19weeks tu pun rasa sikit2 jee☺️

3y ago

ohh tq share 😊

sama mcm sy sis.. skrg 17w x rsa lg bby gerak..

3y ago

hehe excited senanya hari2 ckp ngn bby suh dia bgerak so tht kita dpt rasa😄

17week sya dah rasa slow movement 😁

Saya start rasa time 20week..