Masih belum rasa gerak baby

Dah 20 minggu tp belum rasa gerakan bayi. Tapi nurse check degup jantung baby ok. Next week kena scan untuk lihat perkembangan bayi. Ada petua tak macam mana nak rasa gerakan bayi? Nurse ada cakap, mungkin bayi gerak tapi ibu y tak tahu itu gerakan bayi.

9 Balas

Sy baby 1st n tak thu cmne rsa baby gerak pd mula sbb wktu w15/16 doc dh tnya ada xrsa. Org baby 1st mna la nak thu 😅. Blik klinik trus ckp ngn prut doc ckp mami ptt rsa kwujudan awak. Cuba tendang cuit skit mami. Lps tu trus trasa skit tp xkuat. Lps2 tu ha mula dh rsa dia berpusing sini sana

2y ago

Sy scan aktif siap lunjur kaki lg. stiap kali scan msti cmtu n brpusing2. Tu bila doc tnya dh rsa ke blm tu yg pelik gak. Skli sembang ha dia bagi trus xpa henti la 😅

Nothing to worry, baby masih kecil lagi dan masih awal, ada yg rasa ada yg belum, normal ☺️ nanti sure ada gerakan. As long as checkup semua okay, all is well ♥️ Nanti when the time comes, hari hari ada gerakan ♥️

sy bru rase,20w.. mase hari scan isnin lps doc tgk kt screen baby gerak then dia tny awk xrase ke.. then bru tau mcm tu rupenye rase baby gerak.. mcm angin blub blub 😂 kdg konfius angin ke baby gerak..

Try slow talk dengan baby suruh dia gerak kuat sikit. Saya try 2 3 hari lepas hari ni terus baby gerak kuat sampai rasa ngilu di area pusat & bawah pusat. Redha je la dah kita yang suruh kan 🥲

normal je. bby kecik lagi so mmg rasa x rasa, lgipon ruang dlm perut still byk lagi utk dia and kicking die pon belum kuat. ade org 27w baru rasa bby kicking.

saya pun dh 21week xda rasa gerak lg, tp masa saya buat scan 19week baby aktif di dalam dia gerak2 tangan dan kakinya comel je ☺️

Saya 20w jgk . Tp saya dh start rasa baby gerak sikit ii . kdng klau dia tk gerak sgt . Saya suruh dia gerak . Baru dia gerak . 🤭

klu saya.. berasa seperti buble atau sesuatu yg bulat bergerak kekiri kekanan kdng atas kbwah

2y ago

jngn rsau sis...bby ok je...hihihi

Saye peknen ke 3 nie 21w bru rase gerak2 baby.. Sbb pglaman yg 2 ank sblum nie 15w dh rase..