tidur dan kurang susu waktu malam

normal ka bayi 2 bulan kuat tidur. siang menyusu kuat mlm kurg menyusu.. contoh last susu jam 9mlm. dia akan bgn menyusu balik jam 1 atau 2 pg

4 Balas

mcm baby sy rutin dia sejam sekali nyusu. tp once dah start tidur malam, contoh dlm pkul 10 malam dah msuk tidur.pkul 12 bru minta susu. kalau tidur pkul 11, pkul 2 pagi bru minta. bby sy bru msuk 2 bulan. bby sis pon sama ke? org kata bru nk kenal siang malam. peralihan bulan. kalau dia xminta biar dia tidur. tp mcm sy sbb dah trbiasa. sejam skali bngun tengok dia. kadang cuit2 pipi dia . nk tau bby tu nk susu ke x,bila cuit pipi dia ikut arah kita cuit tu smbil mulut mencari puting. nk biar sgt pon xboleh. tkut dia lapar tp mngantuk. ksian pulak. kadang sy tengok kalau lama lain mcm dia tidur, sy trus angkt sua puting. mmg dia trus hisap walaupun mamai

2y ago

tq bg info

Bagi saya normal sebab baby pun macam tu nak masuk 3 bulan ni . Angin dia berubah 😅 . Kadang dia minum pukul 10 , pukul 3 atau 4 pagi dia sendiri merengek nak susu , selalu 4 jam dia nak susu dah . Sebelum tu pernah try paksa risau over waktu dia minum susu tapi dia takmau so takpa . Sekarang tunggu dia minta jaa .

2y ago

sma ngan ank kdg² 1oz ja xmo dh. sejam kmdian bgn susu.. oo klo cam tu xpala.. risau lak. plg lama 4jam dia akn bgn minx susu..

Normal. Masa dalam pantang 1 jam @ 1 1/2 jam sekali menyusu. Sekarang dah masuk 2 bulan dia ada waktu menyusu…pukul 9mlm, pukul 1.30 dan 5.30 pagi

1y ago

Tapi kalau dia mnum just 2onz gitu je takpe ke? Sy risau dia tak cukup minum 🥲 sy kira2 ml dia mnum dlm sehari tak sampai 700ml, risau mak nye… anyone, please help

saiz perut dah besar. dia lambat rasa lapar. enjoy ur sleep mommy

2y ago

oo cam tu ka.. tula. maknye lena sakan. ank kurg susu