Baby Dua bulan tidak menyusu mlm

ada sesiapa baby dia umur dua bulan kurang menyusu mlm?? nak tdr jak..susu formula..siang kuat nenen juga..tpi mlm klu nangis ngatkn nak susu sbb da lebi tiga empat jam tdr tpi bila bg susu xmau pastu trs tdr blk masa di angkat nak bg susu..normal ka baby kurang menyusu mlm or tdk menyusu mlm??

6 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

normal rasanya, bby sy pun 2bulan haritu dia tido straight 6jam(sy pun xsedar sebenarnya) sebelum ni paling lama 4jam tapi kdg sua susu taknak, dah tukar pampers pun xnak bngun 😅 tapi ada masa bngun tiap 2jam sekali.. tapi yg sy perasan mmg dia dah tau siang&malam.. malam mmg dia tido lama lebih dari siang..siang pula kuat susu, 1jam lebih dah mintak susu..

Baca lagi

anak saya pun mcm tu. siang dia kurg tidur. tapi kuat menyusu. kalau tidur pun tak lama. sekali tidur tak sampai sejam. tpi kalau malam, pandai tidur sndiri. bangun setiap 4 jam utk menyusu pastu tidur balik sendiri. kalau siang dia tak pandai tidur sendiri, mesti nangis .

4mo ago

normal sbb da kenal siang dan malam.

normal ,sbb baby da pandai beza malam & siang, dan malam dia lagi pentingkan tidur dari susu , tapi kalai lama sgt ,bole try sua susu kt mulut dia,

normal. anak sy pun mula2 mtk susu 4jam, pastu lama2 tidur sampai ke subuh baru nak susu. kalau kejut awal pun nanti dia nangis nak tido 😅

normal ..bby sy 2bulan jam 11 dh lena bngun jam 4-5 pagi bru start mnysu

normal