Pengerakan baby

Normal berapa minggu baru dapat rasa baby gerak

17 Balas

saya alhamdulillah 16weeks dah rasa baby bergerak but time tu slow slow je and tak banyak pun dalam sehari tu. makin meningkat weeks and makin membesar baru rasa dia makin kuat. lain orang lain timing dia 😊

Saya kandungan pertama ni 17w rasa geli2 je mcm ade benda gerak2 dari dlam tp xnmpak dari luar je. Pastu masuk 20w start dah nmpak dari luar kalau baby tendang. Masuk 25w keatas beralun2 dah perut dibuatnya.

9mo ago

sini pon boleh refer https://vt.tiktok.com/ZSLpNALsx/

saya 21 minggu bru btol rasa pergerakan dia sbb dia tendang smpai nampak kat perut pahtu terus start rasa smpai skrg alhamdulillah

depend. ada yg 16,17w dh boleh rasa gelombang halus. rasa mcm rama2 sekejap. ada yg 20w keatas baru dpt rasa

Sy 23w baru betul2 rasa dan yakin itu gerakan baby. Sebelum2 tu rasa sikit2 dan tak yakin itu gerakan baby

terima kasih semua info nya .. Sya 21 week Sdh bru hari ni terasa baby gerak tu pun gerakan kcil lgi

bermula 14mgg. jika ank eprtama mayb sekitar 20mgg bergantung kpd jenis badan si ibu

9mo ago

Rasa mcm mana? Denyut kt area pusat eh?

saya anak 1st 20w baru rasa tu pun mcm angin² jee .

sya first baby 20 week baru rasa..aktif sgt bgerak2

anak pertama 19w.. anak kedua 17w da dpt rasa..