Pengerakan baby bermula berapa weeks ye? Sy ank first.

Asalamualaikum, hi semua nk tnye pengerakan bby blh dirasai pada wktu berapa weeks ye, sb sy dh msuk 17weeks belom rasa ape2 dan ank first. Any mommys blh share x pengalaman ank first blh rasa pengerakan pda wktu bila. #ingintahu #bantujawab #firstmom #SeriusTanya #bantusharing

15 Balas

wslm. seawal 14w dh blh rasa. ada kes 12w pun dh start rs. mcm sy nk dkt 16w dh mula rs. bergantung pd individu. cuma biasanya utk first time mom 18 ke 20w ke atas baru dia baru perasan pergerakan baby dia

3w ago

rs mcm angin bergerak dlm perut tp takde rs nk kentut pun. blh bygkn tak?

Ikut pada baby kot, baby sy 19w baru rasa gerak2nya. Tapi 12w ke atas ada rasa mcm renjat2 mcm kena elektrik tu. 26w baru betul2 rasa baby tendang2. skrg nak masuk 30w makin sakan tendangannya... 😅🥹

pregnancy pertama saya, 21weeks++ baru betul2 rasa. 🥰 taktahu kalau sebelum tu ada, saya yang tak perasan ke.

sy 14w rasa vibrate je tupun kadang kadang . sekarang 16w pun kadang kadangje rasa vibrate tu

Anak 1st mmg lambat rasa . Dulu saya 24w baru rasa . Anak 2nd nie awal , 15w dah rasa

lain orang lain, sebab banyak faktor. 20+ week baru rasa pun normal je.

Saya start 20w baru rasa mild2 mcm tu. Skrg 22w da makin kuat rasa

26 week bru rasa gerakan baby kalau sy lah 😂 ..sbb anak first .

Sabar masih awal.. Klo dah 25 week dapat rasa pegerakan baby