Nomal x

Nomal x klu scan 2 kali mcm ni jugak... Scan pertama 5 mingu... Sepatut scan ke 2 7 mingu Tp x berkembang 5 mingu jugak

Nomal x
13 Balas

Saya pernah jadi mcm ni..asyik2 sama minggu,2 kali scan selpas 2 minggu pun still sama..akhirnya doc ckp janin x berkmbg..seminggu pastu gugur sendiri..bila scan every 2 weeks,asyik 6 weeks jer..

4y ago

Ni sy hr2 kiar darah koko... Pingang cam lengoh je

Sepatutnya ada perkembangan. 7 week dah boleh nampak heartbeat klau ikut kiraan week yg betul. Dah try different klinik?

sis sy scan masa 10week macm tu , tawakal.. skrg lama x scan sbb x ley buat buku lagi sbb terkandas at kg, kerja at KL😥

4y ago

Sy buat je check up d kg,sbb pkp X dpt balik KL..

Tggu dlu lah slps brpa mnggu... Skg msh awl kot.. Tpi sthu sya klu dh ble nmpk scan msti ad prubahan size.. Tawakkal jk

Sis...spatutnya dr 5w ke 7w,pasti ada perkembangan...pasti akn lbh besar....yg selebihnya kena tnya doc

4y ago

Kena doa bnyk2 la moga ada keajaiban....doa yg baik2...pikir yg baik2..sy ms 5w doc ckp bentuk kantung xcantik sb xbulat...kantung sy bergerigi...doc sruh sy doa bnyk2...alhmdulillah 2 w lps tu bulat elok siap ada janin dh....

Saya pernah macam ni...lepas 2x scan mmg janin x berkembang..dan lps tu gugur sendiri

4y ago

Ada sis..starting darah koko sikit je..secalit..pastu makin byk walau saya dh kurgkn bjalan...last bleeding mcm period...tp ni pgalaman saya lh

Mungkin cuba scan lg dekat lain klinik tp tggu another week dulu ke?

Hari tu sy tanya dr. Dia kata at least 10minggu baru nampak.

4y ago

7 minggu patutnye dh nmpk actually. Saya masa scan 7 minggu dh blh nmpk heartbeat & janin bongkokkn badan

klu 7wk hr tu, sy dh bleh nmpk heartbeat sis..

Tanya doctor dengan lebih jelas ....