rsau

Nk tnye mommies2 ,normalke breast gatal kt puting n keliling nya .. Tkthan dh ..mcmna ya nk hlgkn gtl ni nk garu je tkot effect papee .. 19weeks pregnnt ..

7 Balas

Sama mcm saya.. Tak tahan sangat saya beli ubat sapu kat farmasi..mengadu kat misi, misi cuma ckp normal tak bg ubat apa pun... Smpai melecet asyik duk garu jer... Pergi farmasi ckp nak ubat sapu tuk sekian2 yg boleh dipakai tuk org mengandung... Alhamdulillah dah ok skrg...

Normal sis, kadang2 disebabkan sabun yg kita guna jadikan kulit sekeliling kering. Bila kulit kering, dia akan gatal. Buat sementara waktu, cuba jangan sapu apa2 sabun kat breast. Macam saya, saya guna sabun buku fruitale jadi sabun mandi. Alhamdulillah, kulit tak kering.

Normal sis. Jangan garu2, nanti luka pastu berbekas. Kena rajin bersihkan nipple guna kain lembab. Kalau nak garu pun biar dari luar baju. Tapi jangan beria garu 😁

Stiap mndi sis cuci dgn sabun bersih2.. kekdg ada daki dkt situ..kena gosok perlahan2.. tu pn blh jd faktor juge jd gatal..

jgn digaru walau nikmat...huhu...basuh bersih²...lap dgn air suam...normal tu...bg urutan lembut xpe...

sy pon sma gatal jgak , hmm nk buat mcm mana sy pon garu jee mnja2 gitu hihi ..

Normal..sb kadang terlalu kering.elakkn terkena sabun