scan di klinik swasta

Nk tnye mommies2 smua yg ad pngalaman,prnah x pergi jmpa doktor kt klinik usia kndungan 5week,dh nmpk ke? Sy keliru nk prgi cek,sbb tkot terlalu awl..mohon dpt bantu.

12 Balas

Saya haritu scan masa 6weeks pun tak nampak baby lagi..nampak kantung je..nak masuk 8 weeks baru lah nampak heartbeat baby, tu pun kecil lagi..seeloknya pergi masa 10weeks, dah boleh nampak baby dengan jelas

Saya scan dekat hospital 5 week, 6 week, 7 week, tak nampak kantung langsung (kk suruh pergi hospital). Scan 8 week ikut bawah, baru nampak kantung & heartbeat

sy jumpa doktor 4w3d ada kantung kecik je.. repeat g lps 2 mnggu 6w3d ada heartbeat dah.. 12w dah nampak bntuk bby siap lompat2 masa scan tu 😘

8 minggu ke atas insha allah nmpk.. tgk ketebalan dinding rahim awak jgk sis 😊.. sy scan 5 6 weeks , dr kata dinding rahim tebal lagi

dlm pengalaman saya dah anak ke dlm perut ni anak ke3 biasa nya 5weeks tk nmpak lagi☺

4y ago

betul tu sis☺

awal lg sis...tkut x nampak lg...sabar dulu, 8weeks ke atas bleh la g scan😃

5minggu nampak kalau pakai scan bawah.scan biasa 6 minggu baru nampak

Saya 13w baru po scan, nampak jelas kantung, siap dgn heartbeat lagi.

5 minggu br kantung. Sy cek 7 minggu tp nampak heartbeat hehe

Sy scan 6week kt swasta x nmpk lg.. tp upt positive