34 weeks

Nk tnya.. sy baru 34weeks tp bila pegi mana2 org ckp baby dh duk bwh n rendah.. nurse pun ckp kemungkinan bersalin awal.. tp sy xrase tanda apa2 pun lg.. ada x kat sini yg mcm sy? Risau pulak.. ank first.. hehe

2 Balas

Sy masuk 24w org ckp perut turun dh.. 25w sy p urut.. Tukang urut naikkan sikit perut.. Tp stil rendah lgi tp xla serendah sebelum ni.. Nnt lg 3mgu tukang urut suruh urut lg tgk kedudukan baby.. Sy pun berdoa sgt2 jgn la bersalin awal.. Lama lagi perjalanan sy.. Sis lg 3mgu nk cukup bulan.. Dh 37 dh boleh tarik nafas lega bile2 baby nk keluar xkesah dah.. Sama2 la kt berdoa ye supaya baby cukup bulan..

5y ago

Alhamdulillah, sy dh bersalin tepat 40minggu...😊 Memang smua org ckp mcmtu, perut rendah laa bersalin awal laa tp last2 baby keluar tepat pd tarikhnya.. jgn kuat sgt berurut, risau jd apa2.. mga dipermudhkn urusan sis ye..