parut bersalin normal anak first

anak dh nk masuk 4bulan tp still rse seriau bila sentuh luka kt bawah ni bnde dh baik dh sebenarnya不 tp rse mcm traumal nk peknen lg..haha xleh bayg org yg peknen jarak dekat tu..aritu ckp kt suami ckuplah ank sorg je..suami ckp mne blh kne peknen lg..sy ckp nk ank lg p kawen bru hahahha lain mcm punya trauma bersalin不 tp org kate ank first mmg sakit tp bg sy traumal tu klau nk sembuh ambik masa 3/4tahun jgk kot不

2 Balas
 profile icon
Tulis jawapan
TapFluencer

Kalau saya pun lebih kurang takut nak pregnant lagi lepas anak first tapi takpa boleh bagi ruang atau masa untuk betul-2 pulih dulu sis. Nanti lama簡 datang perasaan nak pregnant balik. Anak saya pun dah nak masuk 3 tahun. Walau tak czer dan mungkin luka sis lagi teruk. Tapi pengalaman bersalin masing簡 berlainan 蒞ang penting berkomunikasi dengan suami ya harap suami faham

Baca lagi
TapFluencer

Its ok sis. Lama2 nnti boleh lupalh trauma tu hehe. Mcm i time branak bkn main lg ckp ckuplah sorang.. End up i rs boleh ni beranak tapi dlm 3tahun akan dtgla, kasi anak besa dl