boleh ke bg bby makan ubat?

Nk tnya ad x momy2 kt sni prnh g cek kuning kt swasta..hari ni sy try pergi..dh cek semua bcaan kuning bby 10.3..doc suruh mkn ubt yg dia bg tu..sehari 2x mkn..12jm 12jm..hari khamis doc suruh dtg cek lg..sy risau lak nk bg mkn ubt sbb bby bru lg 12 hari

boleh ke bg bby makan ubat?
52 Balas

Jngan bagi sis. Xboleh, sedangkan baby berkahak pun doc x bagi apa2 ubat. Kalau saya dulu saya bagi baby susu kambing 1onz setiap dua jam. Time tu kat hospital kena warded sbb kuning dah 250. Sehari je dekat hospital, masa discharge kuning turun ke 217. Nasib lah nurse bagi saya tido & letak baby bawah lampu dalam bilik yg lpas bsalin czer sbb penuh dah lampu kat depan. Boleh saya sorok2 buat susu & susukan baby, lgipun ada water dispenser sedia. Bila dh smpai rumah saya campur bfkan baby dngan susu kmbing. Xsampai 2minggu dah turun 89 & takpayah ulang alik gi cek dah