Anak kuning

Salam, anak sy baru berusia 8 hari. Smlm last check up kuning 265.. Doc suruh pantau sendiri dkt rumah dlu, jumaat dtg cek blk. Soalan sy, mcm mana nk jaga waktu bg susu setiap 2jam tu ye.. Sbb kdg² nk pujuk die bg menetek pn dh mkn bape minit.. Sbb bby tdo je.. Tau² je, dh sejam berlalu utk pujuk bby isap susu, tu belum menyusu lg.. Waktu siang, sy bole agak sbb x mengantok.. Tp nk jaga waktu menyusu time mlm.. Adoii, terbabas bape kali dh.. Tlg bantu sy pada ibu² yg ade pengalaman anak kena kuning.. Tq

1 Balas

Pnglamn sy baby kuning ari tu nurse suru cmpur susu kn baby dgn formula milk.sy pula consume susu kmbing n bf baby.selang seli kn dgn susu formula.